E Playzone Games

istep_products02

Dance Dance Dance

De iDance Dansmatten zijn gemaakt en ontworpen voor jong & oud, dus iedereen kan mee doen. Het systeem biedt dansplezier voor 4 personen die tegelijk kunnen spelen en dansen op verschillende niveaus. Bij de uitvoering kunnen punten gescoord worden voor een highscore. Oog-voet coördinatie is bij deze game erg belangrijk. De muziek is op een laag- tot expertniveau instelbaar, zodat beginnende maar ook mensen op een hoog niveau samen kunnen dansen.

Spelinformatie:
 • Volg de pijlen op het scherm met je voeten op de maat van de muziek.
 • De nummers zijn op diverse niveaus instelbaar.  
 • Er zit een leuk competitie element in waarbij de score na elk nummer in een highscore wordt opgeslagen.
 • Speelduur: +/- 3 minuten.
0-iskate-kinderen-450x350

Schaatssimulator

Dit is een gladde schaatsplank voorzien van bewegingssensoren die meten hoe snel de kandidaten zich voortbewegen. De kandidaten krijgen sokken over hun schoenen aan, die ervoor zorgen dat zij stabiel en makkelijk zijdelings over de schaatsplank kunnen bewegen. De signalen van de sensoren worden doorgegeven aan de computer  die ervoor zorgt dat de schaatsers zich in de game voortbewegen. 

 • Oefening van balans en coördinatie

 

skoog-music-789-p

Skoog

Dit is een muziekinstrument in de vorm van een zachte kubus met 5 gekleurde “toetsen”. Doordat het niet nodig is om de Skoog te leren bespelen, zoals bij andere instrumenten het geval is, kan de bespeler direct zijn creativiteit de vrije loop laten. Alle instrumenten kunnen worden ingesteld via de speciale software. Ook de gevoeligheid kan worden ingesteld zodat ook kinderen met weinig handfunctie muziek kunnen maken.

 • De Skoog stimuleert creatieve, cognitieve, sociale en motorische vaardigheden. 
0 Snowboard kinderen

I Snowboard

Dit snowboard is gekoppeld aan een Xbox waarbij de gebruiker goed moet balanceren om het board de juiste richting in te sturen en zo snel mogelijk een parkoers af te leggen. Als verkeerd gestuurd wordt, bestaat de kans dat het poppetje op het scherm valt of tegen een obstakel aan board.

 • Goed voor balans en coördinatie
 • Highscore weergave per parkoers
 • 1 persoon per snowboard
 • Spelduur +/- 5 minuten per spel
trampoline2

I Jump

De trampoline is erg populair onder de jeugd. Koppeling van de trampoline aan een game kan leiden tot nog meer interactie en motivatie, en hierdoor nog meer beweging. Onderzoek en ontwikkeling heeft geresulteerd in een trampoline met een veiligheidsreling die makkelijk inklapbaar en verplaatsbaar is. De trampoline heeft een sensortechniek die sprongkracht en frequentie meet. Met deze data kunnen verschillende games worden aangestuurd.

 • Train je behendigheid, balans en conditie
 • Score door aantal gevangen nootjes en eindtijd van het parkoers
 • Multiplayer mogelijk: 2 personen
 • Spelduur: ongeveer 1 minuut
gamebikes

Gamebikes

De gamebike is een hometrainer gekoppeld aan een PC/PlayStation. Door te trappen en goed te sturen kan een game – bij voorkeur een racespel – worden gespeeld. Het vraagt veel concentratie en beheersing om goed op de weg te blijven en niet te crashen. Zowel alleen als tegen vrienden en collega’s wordt men gemotiveerd als eerste de eindstreep te halen. De verbranding van calorieën wordt gestimuleerd en de conditie verbeterd.

 • Training van de conditie, concentratie en oog-hand coördinatie
 • Highscore in tijd aangegeven
 • Speelduur +/- 1,5 minuut
pillow

Pillo game

Ook voor kinderen, volwassenen en ouderen die door een beperking of ongeval niet goed kunnen bewegen is de Pillogame zeer geschikt omdat het kussen de controller is!  Door druk uit te oefenen met handen, armen of voeten kan men een game spelen. Speel samen met je familie, vrienden of met opa en oma. Het is zo gemakkelijk om te spelen dat iedereen het kan en iedereen het leuk vindt.

pillo

Pillo is ook prima geschikt om kinderen en mensen te helpen met een meer-fun-georiënteerde weg naar herstel. Er zijn gespecialiseerde games die zijn ontworpen om mensen te motiveren bij revalidatie en te blijven oefenen.

Spelinformatie:
Deze kussens zijn draadloos gekoppeld aan een laptop of computer met de benodigde software. De gebruiker moet het  kussen  knuffelen, drukken of knijpen om de game te besturen.
 • Er zijn diverse spellen beschikbaar, van verhaaltje voor de hele kleintjes tot puzzel- en strategische spellen
 • Er zijn spellen waarbij je samen moet werken
 • Er zijn spellen die je alleen kunt spelen.
kinectsports-04-lg

Xbox Kinect

Met de Kinect doet je hele lijf mee en zijn je armen,benen, voeten en handen de controller.

De Kinect combineert gamen en bewegen op een bijzondere manier en is geschikt voor jong en oud. De unieke sensor en speciaal ontworpen games van Kinect maken bewegingen van je hele lichaam onderdeel van het spel. 

Je kunt diverse sporten spelen, zingen en dansen, vechten en nog veel meer…. 
Doordat je met je hele lijf kunt spelen is de Kinect ook prima geschikt voor mensen met een beperking en ouderen.