onderwijs_rond ONDERWIJS
 

Het belang van voldoende beweging voor kinderen is bekend. Bewegen heeft naast vele gezondheidsvoordelen ook mentale en sociale voordelen. Kinderen leren o.a. doorzettingsvermogen ontwikkelen, doelen stellen, omgaan met verlies, samenwerken, communiceren en vriendschappen sluiten.

Voor de gymdocent is het een belangrijke en uitdagende taak om de leerlingen te trainen en te motiveren.

De E Playzone werkt samen met Embedded Fitness, een innoverend bedrijf dat unieke en geheel eigentijdse beweeggames ontwikkelt in samenwerking met toonaangevende kennisinstellingen.  

Door bewegen te stimuleren, werken leerlingen aan de ontwikkeling van coördinatie en motorische vaardigheden, uithoudingsvermogen, evenwicht, kracht, lenigheid en oog-, hand- en voetcoördinatie. Onderzoek en ervaring tonen aan dat beweeggames aanvullend en vernieuwend zijn ten opzichte van de reguliere gymspellen en gymtoestellen. 

Voor scholen zijn er diverse mogelijkheden om leerlingen in contact te brengen met een andere en innovatieve manier van bewegen.

  • Het bezoeken van de E Playzone met uw klas
  • Een ( tijdelijke ) interactieve inrichting op locatie
  • een E-fit event tijdens uw open dag
  • Uitbreiding van uw sportdag met interactieve beweeggames
  • Scholencompetitie

Wilt u een innovatieve open dag of sportdag, waar iedereen aan mee kan doen en waarbij de FUN factor erg hoog is, dan zijn beweeggames een goede keuze.
Voor scholen hebben wij een speciale opstelling inclusief begeleiding met onder andere dansmatten, gamebikes, schaatssimulator, Pillo game, waardoor een gehele klas tegelijk actief bezig kan zijn.

Beweeggames tijdens een scholencompetitie

Breng leerlingen weer in beweging op een leuke, uitdagende en laagdrempelige manier. In samenwerking met Embedded Fitness verzorgt de E Playzone op school de exergame lessen. De gymzaal wordt in een handomdraai omgetoverd tot een uitdagende en spannende sportomgeving, welke uitdaagt om meteen in actie te komen. 

Met de interactieve games wordt voldaan aan de kerndoelen van het bewegingsonderwijs zoals samenwerken, beweging beleven, gezond bewegen, en bewegen verbeteren en regelen. Daarnaast worden vaardigheden aangeleerd als concentratie, coördinatie, conditie, balans, kracht en lenigheid.