zorg_rond ZORG
 

De E Playzone voor 65-plussers

Ons motto is : ” Iedereen kan meedoen”. Daarom is de E Playzone geschikt voor alle leeftijden. Ouderen die voldoende bewegen blijven langer fit, hebben minder kans op chronische aandoeningen en blijven ook mentaal gezonder.  Onderzoeken tonen aan dat beweeggames een gunstig effect hebben op het verlagen van het valrisico en op het verhogen van het algehele welzijn van ouderen.

Volwassenen met een fysieke- en verstandelijke beperking

E-Fitness en beweeggames zijn innovatief, maar zijn ook prima geschikt voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Interactie en de interactieve videobeelden daagt hen op een zeer laagdrempelige manier uit tot bewegen. 

Beweeggames tijdens of na een revalidatie

De beweeggames zorgen naast extra beweging ook goed ter bevordering van de concentratie en het coördinatievermogen en zijn daarom bijzonder geschikt voor mensen die aan het revalideren zijn of nog extra willen bewegen na de revalidatie.

Organisaties en instellingen kunnen met groepen gebruik maken van de E Playzone gedurende 1 of 2 uur of een dagdeel. Koffie en thee is inbegrepen en andere dranken, broodjes, lunch e.d.. kan in overleg verzorgd worden.

U kunt vrijblijvend een bezoekje brengen aan onze E Playzone en bespreken we graag de mogelijkheden.

De E Playzone maakt bewegen leuk!

Voor iedere doelgroep (sociaal motorische problematiek, verstandelijk en lichamelijk beperkten) kan er een bewegingsprogramma worden aangeboden. 

Het inzetten van beweeggames bij revalidatie is  zeer doeltreffend. Bewegen tijdens een virtual reality game kan pijn en ongemak van de deelnemer verminderen en kan de aandacht meer op de oefening richten in plaats van op de pijn of beperking.